AliExpress és minőség?

Bizonyára tisztában vagy vele, hogy az AliExpresses áruk Kínából jönnek és olcsók 🙂 Bizonyos esetekben ez viszont nem annyira jó hír, legalábbis ha például az olcsóság a minőség rovására megy. Made in China, némelyeket elriaszt ez a három szó.

A realitások talaján maradva: egy 3000 Ft-os fejhallgatóért ne várj BOSE minőséget. Annyira azért a kínai munkaerő sem olcsó hogy ilyen áron elő tudjanak állítani high-end minőséget. A jó hír viszont, hogy vannak igenis minőségi, jó termékek ilyen olcsó áron is.  Ezért született ez a cikk is, az alábbi 4 pontot követve Te is meg tudod találni a jó minőségű termékeket.

1. Vedd szemügyre kicsit jobban a termék képeket 

Elég sokszor az eladó nem csak “agyonfotosoppolt” képekkel hirdet, hanem ő maga fényképezi le a terméket. Ezek nagyobb felbontásban elérhető, jobb minőségű fotók. Vegyük kicsit szemügyre közelebbről azt a varrást 🙂

AliExpress és minőség

AliExpress és minőség

2. Ellenőrizd a vevők által felrakott képeket

Kedvelt termékeknél találni fogsz egy csomó képet amiket a vevők csináltak és töltöttek fel az eladó értékeléséhez. Ezekből látni fogod ki milyen véleménnyel van a termékről, illetve a minőséget ellenőrizheted az ő fotóikon is! Más szögből, más felbontásban 🙂

Aliexpress és minőség

Aliexpress és minőség

3. Felhasználói értékelések

Mindig ellenőrizd az eladó értékeléseit. Kicsit macerás végigmenni a leírásokon, de 10 percet rászánva könnyen ki lehet szűrni az igazán jó vagy rossz termékeket.

AliExpress és minőség 03.

4. Adott termék rendeléseinek száma

A termék leírásánál láthatjuk mennyit adott el belőle az eladó. Talán nem a legjobb mutatója a minőségnek, de azért egy indikátor lehet ez is. Ha pl. van 500 eladás de csak 50 értékelés, valószínű visszatérő vásárlói vannak a terméknek, akik másodszorra és harmadszorra már nem hagynak minősítést az eladó oldalán.

AliExpress és minőség

 

4+1. Keress rá hasonló termékekre más eladóknál

Ha esetleg nem segített a fenti 4 pont megtalálni a kívánt minőségű terméket, másold ki a termék nevét és keress rá újra. Meglepően sok eladó árul nagyon hasonló termékeket.

Rendelés külföldről