A válasz röviden: Igen 🙂

Kicsit hosszabban:

Felmerülhet a kérdés, biztonságos-e egy kínai oldalon megadni a bankkártya adatainkkat. Én közel 3 éve folyamatosan rendelek mindenféle dolgot az AliExpressről. Néha csak pár ezer, néha viszont akár több tízezer forint értékben is. Egy kezemen meg tudom számolni, hány esetben volt probléma a rendeléssel. Mondanom sem kell, hogy nagyrészt a szállítással kis országunkon belül.

Sokan félnek a mai napig a netes vásárlástól, itthon valamiért még mindig az utánvételnek van a legnagyobb piaca. AliExpress esetén ez nem lehetséges, ott csak a bankkártyánkkal tudunk fizetni. Az alábbiakban néhány tipp és vélemény miért is biztonságos, illetve hogyan tegyük a vásárlásunkat még biztonságosabbá.

1. AliExpress vásárló védelem (Buyer Protection)

Az AliExpressen leadott minden rendelésre érvényes az úgynevezett vásárlói védelem (Buyer Protection). Ez azt jelenti, hogy az eladó csak akkor kapja meg a pénzt ha visszaigazoljuk a termék megérkezését és minden rendben volt. Ha bármi probléma előfordul a rendelésnél, a rendszer a vásárlót védi! Elveszett a csomag? Semmi gond, nyissunk egy dispute-ot és visszakapjuk a pénzünk! Valami nem stimmel a termékkel? Semmi gond, dispute és pénzvisszafizetés!

2. Csak megbízható eladótól vásároljunk

Minden rendelés előtt nézzük meg az eladó értékelését, és nagyon fontos, minden rendelés után értékeljük az eladót! Az eladó értékelése rengeteget jelent. Azt javaslom, hogy ne vásárolj olyantól, akinek 95%-nál rosszabb az értékelése. Valamint legyen pár száz minimum.

AliExpress értékelések

3. Nézzük meg hány hasonló terméket értékesített az eladó

AliExpress – eladott termékek száma

4. Nézzük meg mennyi idő az eladónak előkészíteni küldésre a csomagot

Csomag szállítás ideje

5. Mielőtt megadjuk fizetéskor a bankkártya adatainkat:

Minden esetben ellenőrizzük hogy a böngészőnkben https: szerepel a weboldal címe előtt. Ez nagyon fontos!

AliExpress biztonság

AliExpress biztonság – https weboldal

Rendelés külföldről