Nem érkezett meg a csomag amit AliExpressről rendeltél? Az alábbiakat teheted:

Az AliExpressen leadott minden rendelésre érvényes az úgynevezett Vásárlói Védelem (Buyer Protection).

1.

Ellenőrizd le a rendszerben hol tart a csomagod. Bejelentkezés után válaszd a My Orders (rendeléseim menüt), keresd ki a szóban forgó rendelést és kattints a Track Order (rendelés követés) gombra.

AliExpress elveszett csomag 1. lépés

AliExpress elveszett csomag 1. lépés

Ha a “tracking number”- nyomkövetési szám hiányzik, vagy a rendszer azt írja: invalid, lehetséges hogy a szállító cég még nem frissítette az adatokat. Ez általában 3-7 nap szokott lenni. Próbálj kapcsolatba lépni az eladóval és több információt kérni tőle a szállítás státuszáról.

Apróbetűs: Magyarhonba történő szállítás kínából eltarthat akár 20-40 napig is! Várj türelemmel. Ha viszont a csomag megérkezett Magyarországra és a Posta kezébe került, akkor csak a fohász marad hogy eljusson hozzád is! Érdeklődj a Posta csomagközpontjában.

2.

Ha írtál az eladónak, de annak válasza nem kielégítő, akkor úgynevezett “Dispute”-t kell indítani.

Ha az eladó feladta a megvett terméket, a feladás napja után legkorábban 10 nappal lehet dispute-ot nyitni.
Ha a termék megérkezik és leigazoltad, akkor a megérkezés után, de 15 napon belül is lehet dispute-t indítani. Az eladónak a megindított dispute-ra 5 napon belül kell reagálnia. A lezárt dispute visszanyitható, ha a buyer protection ideje még nem járt le.

Tehát nyissunk egy Dispute-t. Ahogy megnyitottuk, az eladót értesíti a rendszer és 5 napja lesz reagálni.

Dispute ügykezelés / Forrás: Prohardver

Ha az eladó beleegyezik a kérésbe, vagy nem válaszol 5 napon belül, automatikusan visszakapod a pénzed 15 napon belül.
Ha az eladó nem ért egyet a kérvényeddel, javasolhatsz egy alternatív megoldást (küldjön másikat például). Ha viszont nem teszel semmit, akkor a Dispute eszkalálódik az AliExpresshez, és ők próbálnak meg segíteni a kérésed érvényesítésében majd a döntéshozatalban.

Ha nem felel meg számodra az AliExpress döntése, a lezárástól számított 7 napon belül kérheted a döntés felülvizsgálatát (Appeal). Mindezt a My Orders / Dispute menüben.

Rendelés külföldről